Messi predĺžil zmluvu s Barcelonou až do roku 2018

19.12.2012 Celý región

Barcelona 18. decembra (TASR) -Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi predĺžil zmluvu s FC Barcelona až do roku 2018. Informoval o tom klubový web lídra španielskej Primera División. Trojnásobný najlepší futbalista sveta podľa FIFA pôsobí na Nou Campe od roku 2004 a je historicky najlepším strelcom Barcy v oficiálnych súťažných zápasoch. V roku 2012 zaznamenal už 90 presných zásahov a prekonal rekord legendárneho Nemca Gerda Müllera, ktorý si v roku 1972 pripísal na svoje konto 85 gólov.

Pôvodná zmluva mala Messimu, ktorý je súčasťou organizácie katalánskeho giganta už od tínedžerského veku, vypršať v roku 2016. Argentínčan odštartoval svoju kariéru v Newell's Old Boys a už v trinástich sa sťahoval do Barcelony. Za jej seniorský tím nastúpil premiérovo vo veku 16 rokov v priateľskom dueli proti FC Porto.

Na nových kontraktoch do roku 2016 sa dohodli aj ďalšie dve opory Barcelony i španielskej reprezentácie - obranca Carles Puyol a stredopoliar Xavi Hernandez. "Bolo pre nás prioritou zmluvne si zaviazať troch hráčov, ktorí patria medzi najdôležitejších v tíme," uvádza sa v stanovisku Barcelony s tým, že zmluvy s tromi oporami oficiálne podpíšu v najbližších týždňoch.

Tridsaťštyriročný kapitán Puyol vyhlásil, že by chcel v profesionálnej kariére pokračovať do štyridsiatky. V mládežníckych tímoch "Barcy" pôsobí už od roku 1995, ale debut v prvom mužstve absolvoval až v októbri 1999 pod koučom Louisom Van Gaalom. Celú svoju kariéru prežil v Barcelone aj jeden z najgeniálnejších stredopoliarov súčasnosti 32-ročný Xavi. Do klubu prišiel v júli 1991, keď mal jedenásť.

Rokovania medzi klubom a hráčmi prebehli hladko. "Bola to pre nás veľmi dôležitá vec, ale pri rokovaniach nevznikol žiadny problém a dohodli sme sa rýchlo," prezradil hovorca Barcelony Toni Freixa. Aj vďaka gólostroju Messiho je jeho tím stále v hre o tri trofeje v tejto sezóne - v lige, domácom pohári i Lige majstrov.
 

Vyberte región